Ga op ontdekking!
 • Meer info
  Delaerestraat 33, 8800 Roeselare

  Welkom in Roeselare!

  Roeselare ligt in het hart van West-Vlaanderen. Meer, het is – letterlijk en figuurlijk – het kloppende hart van de provincie.

  Roeselare is een trendy winkelstad waar het aangenaam vertoeven is. Heerlijk flaneren in een van de grootste shoppingcentra in openlucht met winkels en boetieks met voor elk wat wils, genieten van de hartelijkheid van de inwoners met hun eigen pittig dialect, zich laten boeien door de vele evenementen zoals de Winkelnacht, de Batjes of de kerstmarkt, dwalen langs de bezienswaardigheden en natuurlijk tot rust komen op een terrasje of napraten aan een tafel vol culinaire verwennerij. De regio Roeselare is niet voor niets de groentetuin van Europa. Alles gebeurt hier met smaak.

  Maar Roeselare is meer dan shoppen, wandelen, lekker eten en drinken. Het is ook een wielerstad. Met wereldkampioenen als Jean-Pierre Monseré, Freddy Maertens en de eerste Belgische winnaar van de Tour de France Odiel Defraeye vertaalt zich vandaag in heel wat fietsroutes en knooppunten, het Natourcriterium, het Wielermuseum, de start van Dwars door Vlaanderen en de fietsvierdaagse West-Vlaanderens Mooiste. Een breed aanbod dat zowel recreatieve fietsers als renners doet dromen van meer.

  Door zijn ligging is Roeselare de ideale uitvalsbasis om West-Vlaanderen te verkennen. Brugge of Kortrijk zijn amper een half uur verwijderd en vlot bereikbaar met auto, trein, bus of zelfs fiets. Ontdek Roeselare op je eigen manier, in groep of individueel. Roeselare ontvangt je graag met open armen.

 • Meer info
  Stationsplein 8, 9990 Maldegem

  Maldegem bezit een charmant station uit 1862, beschermd als monument, en uitgebouwd tot een uniek centrum met stoomlocomotieven en andere oude treinen. Stoomcentrum Maldegem is een ‘levend museum’

  Aan boord van parels van industriële archeologie keer je puffend en stomend 50 jaar terug in de tijd, op houten banken of in de pluchen eersteklascoupé van weleer.

  Naast de ‘grote trein’, is er ook een smalspoor, met open wagonnetjes, ideaal voor de kinderen.

  In het bioscooprijtuig kan je kijken naar een film over de treinen van vroeger.

  Op de trein kan je uitblazen bij een biertje of frisdrank, u wordt ter plaatse bediend! In het Stoomcentrum ben je zeker een halve dag zoet!

  Van 1 mei tot en met 25 september wordt er op zon- en feestdagen gereden.In juli en augustus rijdt de trein ook op woensdag. Op aanvraag rijdt de stoomtrein voor groepen het hele jaar door!

  Raadpleeg de website voor de juiste dienstregeling van de treinen.

  Het Stoomcentrum organiseert jaarlijkse evenementen:

  Stoomtreinfestival: 30/04 en 01/05; Thomas De Stoomlocomotief: 03/09 en 04/09; Sinterklaastreinen: eind november en begin december.

 • Meer info
  Robert Orlentpromenade 2, 8620 Nieuwpoort

  Rederij Seastar verzorgt havenrondvaarten in Nieuwpoort en IJzertochten in 'Vlaamse Velden' in de Westhoek

  Een havenrondvaart in Nieuwpoort past perfect in jouw daguitstap naar zee.  Met de Seastar ontdek je de enorme diversiteit van deze mooiste havenstad van onze kust.  Je vaart langs het natuurreservaat ‘De IJzermonding’, dwars door de prachtige  Euro-jachthaven, je passeert helemaal langs de traditionele vismijn, en kruist de typische vissers- en vrachtschepen in de handelshaven. Tijdens je boottocht krijg je bovendien een perfect en uniek uitzicht op het Bezoekerscentrum Westfront (Koning Albert I Monument) en het sluizencomplex, de Ganzenpoot.  Ondertussen geniet je met volle teugen van een verfrissend biertje of ander verkwikkend drankje.  Heerlijk…  Deze rondvaart kan trouwens ook met begeleiding van een ervaren havengids.

  In de zomermaanden organiseert Rederij Seastar boottochten in de Westhoek, tussen Nieuwpoort en Diksmuide en tussen Nieuwpoort en Veurne. Maak kennis met de IJzer en schilderachtige IJzervlakte, ooit decor van een van ’s werelds bloedigste oorlogen, tijdens een unieke riviercruise. Belangrijkste blikvangers tijdens deze anderhalf uur durende boottocht zijn niet alleen de voorbijvarende plezierboten en de prachtige fauna en flora aan beide oevers, maar ook het Museum aan de IJzer, de IJzertoren en de Dodengang, stille getuigen van WO I.  Beide sites kun je ook met een gids bezoeken. Een must voor wie WO I waardig willen herdenken.

  Speciaal voor vriendengroepen, verenigingen of bedrijfsactiviteiten biedt de Rederij Seastar verschillende pakketten op maat aan.  Je kan die vlot aanvragen via de website of bel gerust eens naar Sabine op 058-23 24 25.  Ze helpt je graag verder.

  Welkom aan boord van de Seastar!

 • Meer info
  Bruxelles

   

  Een schitterende collectie, bestaande uit een zestigtal voertuigen (trams, trolleybussen, autobussen, taxi's) die van 1869 tot heden door Brussel reden.

  Een tochtje in oude trams van trammuseum naar Tervuren via het Zoniënwoud (duur: 1 u heen/terug) of naar het Jubelpark.

  Een museumbuslijn (BM) die de trammuseum met het Jubelpark verbindt.

  Boetiek: Retro-Shop (boeken, postkaarten, maquettes, cadeaus, souvenirs)

   

 • Meer info
  Damse Vaart Zuid (Centrum Damme) 12, 8340 Damme

  Met de "Lamme Goedzak" vaar je van het historische Brugge naar het pittoreske Damme. Een half uurtje genieten van de prachtige polders vanop het dek of in de bar.

 • Meer info
  Hoogpoort 39, 9000 Gent

  Vanaf de Graslei, de vroegere Gentse handelshaven, vertrekken open en overdekte boten die u de gelegenheid bieden de historische binnenstad van Gent van op het water te bezichtigen.