Ga op ontdekking!

Naar zee met Kids en Trips

Een weekendje of korte vakantie aan onze Belgische Kust voor de boeg? Dan hebben wij goed nieuws voor jullie, want Kidsentrips-bloggers nemen jullie graag mee en delen hun favoriete plekjes aan zee:

 

Sea Life

Een klassieker die niet kan ontbreken. Een bezoekje aan Sea Life is altijd scoren bij Kamiel en Lilou. Ze bekijken de onderwaterwereld van vissen, krabben en kreeften altijd met de nodige fascinatie, maar de topper blijven toch de zeehondjes en zeeleeuwen. Wist je trouwens dat je rond Sealife het grootste klimparcours van België kan vinden. Voor mama’s en papa’s met hoogtevrees is er een wandelpad beneden.

Ontdek hier meer info over Sea Life Blankenberge

Fort Napoleon

Dit fort in de duinen blijft één van onze favoriete locaties in Oostende. Niet alleen omdat we er ons trouwfeest vierden, maar ook voor de vele expo’s die ze er organiseren. In voor- en najaar komen de leukste kinderboeken er tot leven, terwijl de zomertentoonstelling altijd een gezonde dosis rock & roll bevatten. Ook het zicht op zee en stad vanop het dakterras en de garnaalkroketten zijn absolute reasons to go.

De Sierk

Sinds onze dochter hier naar een verjaardagsfeestje van een vriendinnetje moest, is de Sierk één van onze toplocaties aan de kust. In dit speelparadijs staat het circus centraal. De kinderen kunnen er hun beste acrobaten-toeren oefenen of ouderwets ravotten, terwijl de ouders genieten op het terras. De ideale digital-detox voor je kroost en misschien wel jezelf.

3D World Magic & Fun

Deze expo verhuisde in 2016 naar Oostende en heeft nu haar stekje verovert in Kursaal Oostende. Deze magische expo staat altijd garant voor de nodige hilariteit als de kinderen voor de 3D foto-pancartes poseren. 3D World Magic & Fun staat echter niet stil en zorgt ook jaarlijks voor de nodige innovaties. 3D film, augmented en virtual reality het passeert allemaal de revue. Breng tussen 24 juni en 3 september zeker een bezoekje aan het Kursaal.

De Mercator

Deze iconische driemaster is na meer dan een jaar renovatie terug van weggeweest en ligt terug te blinken op zijn vaste plek in het Mercatordok in Oostende. Een bezoek is een absolute must als je deze zomer in Oostende passeert. De kinderen zullen onder de indruk zijn van de grootsheid van het schip en de vele legendarische verhalen.

Ontdek hier alle info over De Mercator

The Crystal Ship - Steet Art Kids Tour

Onze thuishaven is de voorbije jaren bezig aan een serieuze opmars in de Europese Street Art scene. Al 2 paasvakantie op rij kwamen meer dan 20 (inter)nationale artiesten naar Oostende die zorgde voor indrukwekkend muurtekeningen. Ondertussen kan je er dus al meer dan 40 bewonderen. De werken verspreiden zich niet alleen in het stadscentrum, maar zijn ook te vinden in de groene rand. Sinds kort is er ook een leuke kidstour met vragen en doe-opdrachtjes. Cultuur op een plezante manier!

Op zoek naar nog meer leuke attracties in Oostende? Ontdek ze allemaal en wel hier.

Fijn om weten!
Aan de kust ontdek je gratis de Kustpas boordevol kortingen

Heel wat van de attracties die Kids en Trips aanbevelen vind je op de Kustpas, Met deze GRATIS pas krijg je in 44 attracties leuke kortingen, samen goed voor een voordeel van wel 300 euro! Print meteen je kustpas hier af


Bedankt Pieter voor je geweldige tips! Meer leuke uittips voor kinderen vind je op Kidsentrips.be


Kids en trips is een blog van een jong gezin dat niet al te graag thuiszit. Ze vullen hun dagen met uitstapjes in eigen land en ver daarbuiten. Ze willen gezinnen met kinderen aantonen dat thuisblijven geen optie is en dat de mogelijkheden eindeloos zijn, soms dicht bij huis en soms heel ver weg.Verwacht inspiratie voor uitjes, praktische tips en reviews van hotels, restaurants en attracties en dat kunnen wij alleen maar toejuichen.

 

 

5 x niet te missen toppers in het Scheldeland

Het land van Stille Waters ligt aan één van de mooiste Scheldebochten en is een ideale plek om eens helemaal tot rust te komen. Je vindt er tal van fiets- en wandelroutes langs de Schelde én zelfs een gratis overzetdienst. Klein-Brabant bezit prachtige kastelen en geklasseerde bossen, tal van musea en 't Fort van Breendonk. Volgens ons één van de mooiste stukjes van Vlaanderen, benieuwd naar de toppers?
 

1. Picknicken bij kasteel d’Ursel
Wie in de buurt is van het Scheldeland, kan even helemaal tot rust komen in het park van kasteel d’Ursel. Via de monumentale poorten betreed je een oase van rust. Neem je picknickdeken en lekkere gerechtjes mee en ga er picknicken met zicht op het kasteel of speel er samen met de kinderen en/of kleinkinderen op de uitgestrekte grasvelden. Wandelpaden leiden je langs waterpartijen en door oude dreven en met wat geluk zie je onderweg een eekhoorn, een roofvogel of een ree. Een ideale uitstap tijdens de lente!
Bezoek het park
Bezoek de tentoonstelling The Beauty of the beast


2. Ga naar Sint-Amands en breng ook een bezoek aan het Provinciaal Museum Emile Verhaeren
In het Land van Klein-Brabant slingert de Schelde zich een weg tussen groene oevers, slikken en schorren en de pittoreske dorpen Sint-Amands en Mariekerke. De plaatsjes vormden het decor voor de fictiereeks Stille Waters. Sint-Amands heeft een uiterst charmante kaai met tal van overheerlijke eetgelegenheden en nog een echte veerman. Het uitzicht over de Schelde vanop de kaai is werkelijk adembenemend!
Ben je in de buurt? Bezoek dan zeker eens het Emile Verhaeren museum, een literair museum, volledig gewijd aan de Franstalige dichter en kunstcriticus Emile Verhaeren (1855-1916).
Bezoek het museum


3. Provinciaal Recreatiedomein De Schorre
Provinciedomeinen zijn altijd tof! In De Schorre ontdek je de prachtige natuur tijdens een wandel- of fietstocht, maar je kan er ook minigolf spelen of waterfietsen en genieten op het terras van de brasserie. Kinderen kunnen ravotten in de binnen- en buitenspeeltuin (aangepast aan rolstoelgebruikers). Fijn om te weten! Rond en door het domein lopen wandel- en fietsknooppuntroutes en aan de onthaalbalie kun je fietsen ontlenen.
Bezoek De Schorre

4. Bezoek aan het Fort van Breendonk
Misschien niet meteen het leukste uitstapje, maar wel een must-visit wanneer je in de buurt bent. In het Fort van Breendonk voerden de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog een gruwelijk beleid. Er werden politieke tegenstanders en verzetslui opgesloten vooraleer ze naar concentratiekampen werden gedeporteerd. In 1947 werd het fort tot Nationaal Gedenkteken uitgeroepen. Het bezoekersparcours geeft op indrukwekkende en aangrijpende wijze de gruwel van het naziregime weer…
Bezoek het Fort van Breendonk

5. Fietsen via de Scheldedijkroute
Ben je een fervente fietser? Fiets dan autovrij van de Scheldedijk in Sint-Amands tot aan de monding van de Rupel. De dijken bieden een uniek panorama over de Schelde en het schorren- en polderland. Maak kennis met het land van de tv-serie ‘Stille Waters’, een meeslepend verhaal met de Schelde in de hoofdrol. Talrijke veerboten brengen je gratis van oever naar oever geniet onderweg zeker van dé streekspecialiteit: paling in 't groen!
Download hier de route
 

Verblijf je één of meerdere dagen? Dan hebben wij nog deze aanradertjes voor jullie:

ETEN

In het Scheldeland zijn tal van lekkere restaurantjes en eetcafes, maar één van dé plekken waar je eens moet geweest zijn, is volgens ons de Cuytegemhoeve in Sint-Amands. Niet alleen een leuke kinderboerderij om te bezoeken, maar je kan er proeven van lekkere hoeveproducten en Vlaamse boerenkostgerechten zoals balletjes met krieken of pensen met appelmoes. Een aanradertje van jewelste volgens ons!
Bezoek de Cuytegemhoeve

LOGEREN
Een tip van jewelste om te overnachten is de Vromishoeve in Sint-Amands
Een rustieke, kindvriendelijke, actieve hoeve met zoogkoeien, kalfjes en groenten. Recent vernieuwd en uitgebreid, de ideale verblijfplaats om tot rust te komen en dankzij de centrale ligging is dit een perfect adres voor een gezellig samenzijn, voor zowel grote als kleine groepen.
Bezoek de Vromishoeve


 

Hoera voor deze 6 Hasseltse hotspots

Dat Hasselt alles heeft wat een stad moet hebben, heeft onze redactrice aan den lijve ondervonden. Als Hasselt-lover ontdekte ze op wandelafstand gezellige terrasjes, kunstgalerijen, boeiende musea, natuurlijke plekjes maar ook leuke winkeltjes en lekkere adresjes. Benieuwd welke 6 Hasseltse must-visits zij voor jullie selecteerde?

1. Feest mee in de Japanse tuin
Met zijn 2,5 ha is deze tuin de plek bij uitstek om even te mogen proeven van de prachtige Japanse cultuur. En nog beter, volgend jaar bestaat deze wonderbaarlijke plaats al 25 jaar. Dat vieren ze met het Yokoso Festival!

Fijn om weten!
Naar aanleiding van 25 jaar Japanse tuin Hasselt en het daaraan gekoppelde Yokoso- festival hebben kinderen en jongeren van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, afdeling animatiefilm, gewerkt rond het thema 'Japan’. Ze hebben zich laten inspireren door de Japanse theeceremonie of 'chado'. Een must-see volgens ons!Alle informatie vind je op www.yokosofestival.be

2. Bezoek het Modemuseum Hasselt
Het Modemuseum is altijd een bezoekje waar wanneer je in Hasselt bent. Maar nu hebben wij toch een echte aanrader voor jullie, want nog tot 27 augustus 2017 brengt het MoMu hommage aan de Hermès-collecties van Martin Margiela en worden er ook verbanden gelegd met zijn eigen label Maison Martin Margiela. Baanbrekende deconstructie en tijdloze luxe, of de twee werelden van de Belgische ontwerper Martin Margiela, vormen het uitgangspunt van de expo ‘Margiela, de Hermès jaren’.
Je kan kiezen voor een vrij bezoek of een rondleiding met een MoMu-gids. Voor een vrij bezoek koop je een standaard ticket in de webshop of aan de kassa in het museum. 
Alle informatie vind je op www.momu.be

3. Ontdek Hasselt in vogelperspectief
In Het Stadsmus ontdek je de straten van Hasselt met zijn beroemde inwoners en zelfs één mysterieuze burger die eenmaal om de zeven jaar het daglicht ziet. Je verneemt waarom Hasselaren niet wakker liggen van 1302 of 1830. Je loopt mee in een processie met mystieke verhalen. Kleurrijke art nouveau-keramiek en Hasselts zilver tonen je de rijkdom van de stad. Het museum bevindt zich in een prachtig gerestaureerd gebouw met delen uit de 17de en 19de eeuw.
Alle informatie vind je op www.hetstadsmus.be

4. Ga jenever proeven
Wanneer je in de Stad van de Smaak bent, moet je zeker eens passeren langs het Jenevermuseum. Al meer dan 500 jaar spelen stokers met ingrediënten en technieken, op zoek naar de perfecte variant van jenever. Naast de traditionele graanjenevers zijn er ook fruit- en creamjenevers. Tegenwoordig wordt jenever zelfs gebruikt in cocktails. Maar hoe bewaar, schenk en degusteer je jenever? Wat is jouw favoriete smaak? En wat is het verschil tussen jenever en gin? In het Jenevermuseum kom je te weten waarom jenever “jenever” heet. Waarom het door niemand in het bijzonder werd uitgevonden. En op welke manier het de geschiedenis heeft bepaald. Neem alles wat je geleerd hebt mee naar het proeflokaal voor een proef op de som. Vanaf nu drink je je borrel met kennis van smaken…
Alle informatie vind je op www.jenevermuseum.be

5. Ga shoppen of inspiratie opdoen bij Paplou
Als er één winkeltje is waar je zeker eens moet passeren wanneer je in Hasselt bent, dan is het Paplou! Paplou is namelijk dé winkel in Hasselt voor wie houdt van vintage en retro met een groot aanbod aan leuke accessoires, originele kledij maar ook speelgoed voor kinderen. Een gezellige winkel waar het gewoon leuk is om urenlang in rond te slenteren. Een bezoekje waard dus!
Alle informatie vind je op www.paplou.be

6. Soep slurpen bij Zuppa
Je moet ze zelf gaan proeven om het te geloven, maar de soepjes bij Zuppa zijn echt overheerlijk! Je kan er genieten van een grote of kleine soep op maat van goesting of honger. Dagelijks bereiden ze er een zestal verse soepen met aparte smaken in een ruimere variatie. Bij elke soep hoort ook ovenvers brood, boter en een appeltje achteraf. Zuppa heeft zowel een suggestiemenu als een menukaart, alles aan betaalbare prijzen! Een ideale plek om even een hongertje te stillen, mmmmmm!
Alle informatie vind je op www.zuppasoupbar.be
 

Vers van de Riebedebie pers

Waar moet je zeker zijn deze maand? Welk nieuws uit de toeristische sector mag je absoluut niet missen? Wij helpen jullie graag en schotelen jullie vanaf nu elke maand verse Riebedebiekost voor!

1. Vertelfestival in de Landcommanderij te Alden Biesen
Als de lente begint te kriebelen en we de zwaluwen terug in het land zien, draaien de voorbereidingen van het Internationaal Vertelfestival te Alden Biesen op volle toeren. Het programma voor de dag- en avondscholen is al lang volgeboekt, maar voor jullie hebben ze uiteraard het Vertelweekend samengesteld. Nieuwsgierig? Kom luisteren op vrijdag 21, zaterdag 22 of zondag 23 april. Het Internationaal Vertelfestival brengt verteltheater met een mix aan verhalen voor jong en oud en dit zowel in je moedertaal als in het Frans, Engels of Duits. Laat je verrassen en kom op verhaal in de Landcommanderij!
Alle info vind je hier.

2. Snuif gratis erfgoed op in Raversyde
Op Erfgoeddag zijn de musea van Raversyde, ATLANTIKWALL en ANNO 1465 traditiegetrouw gratis toegankelijk! Er zijn rondleidingen op 23/04 om 10u30, 13u30 en 16u00. Inschrijven is aangewezen via info@raversyde.be of telefonisch 059 70 22 85 Het WO2-gedeelte van de Atlantikwall is doorlopend open van 10u tot 18u. Fijn om weten: De vaste collectie is GRATIS te bezoeken en dit los van de Erfgoeddagactiviteit.
Alle info vind je hier.

3. Ga naar ‘Het Leen’ tijdens Week van de Provinciedomeinen
De tweede week van de paasvakantie is uitgeroepen tot de 'Week van de Provinciedomeinen'.

Net als de andere Vlaamse provincies zet ook Oost- Vlaanderen in de week van 8 tot 16 april de deuren van haar domeinen nog iets verder open dan anders. 

In alle Oost-Vlaamse provinciale domeinen ben je welkom voor tal van activiteiten. Dit staat op het programma in Het Leen:
dinsdag 11 april, 14-18 uur: demonstratie 'bushcraft'
woensdag 12 april, 14-17 uur: huifkarritten (ong. 30 min)
donderdag 13 april, 14-17 uur: op zoek naar 'bodemhelden'
vrijdag 14 april, 19.30-21.30 uur: avondwandeling en sterren waarnemen (op inschrijven)

4. Pril pinguïngezinsgeluk in Sea Life Blankenberge
Afgelopen week op 4 april werd de eerste pinguïnbaby van het jaar geboren in SEA LIFE Blankenberge. Ditmaal zijn het opnieuw Markie en Usher die vol fierheid voor hun kuiken zorgen. Het is voor hen al de 12e keer dat ze trotse ouders worden. De dierenverzorgers zijn alvast blij met het succes van het kweekprogramma, zodat er een mooie reserve kan aangelegd worden voor wanneer de Humboldt pinguïn (een bedreigde diersoort) zou uitsterven. Het bezoeken van de babypinguïn is nog niet mogelijk, maar je kan natuurlijk wel zo een bezoekje brengen aan SEA LIFE Blankenberge. Alle info vind je op www.sealife.be

5. Iets om naar uit te kijken: de Playmobil-expo ‘Idesbald leeft’
850 jaar geleden - in 1167 - begon de herdenking van abt Idesbald. Zes historische scenes in Playmobil laten zien hoe die herdenking groeide binnen de Vlaamse/Noord-Franse kuststreek. Zo veel speelgoedmannetjes zag je vast nog nooit bij elkaar! De monniken schreven na zijn dood verschillende mirakelen aan Idesbald toe. In 1894 verklaarde de paus hem zalig en en de badplaats Zeepanne-Baden kreeg de naam ‘Sint-Idesbald’. Vandaag hebben vissers ook nog steeds een afbeelding van hun beschermer op hun schip om het te behoeden van ongelukken.
Fijn om weten: een bezoek aan de expo is inbegrepen in je museumticket.
De expo is te bezichtigen vanaf zaterdag 17 juni 2017 tot zondag 10 september 2017
Alle info vind je hier.

6. Joke Hermsen in het Kasteel van Gaasbeek
Ben je op zoek naar vertraging, inspiratie of creativiteit? Joke Hermsen ging in het Kasteel van Gaasbeek op zoek naar Kairos, de speelse kleinzoon van de Griekse god Chronos. Haar zoektocht resulteerde in de fascinerende tentoonstelling Kairos Castle. De kunst van het juiste ogenblik met werk van Maarten Baas, David Claerbout, Antony Gormley, Rebecca Horn, Sofie Muller, Hans Op de Beeck, Pipilotti Rist, Georgia Russell, Anri Sala en vele anderen. Ga hier zeker eens kijken naar de agenda met hun lenteprogramma.


Jullie nog vers nieuws aan het lijstje toe te voegen? Laat het ons zeker weten via onze Facebookpagina!
 

5 tips voor een geweldige paaspicknick

Het hoeft niet altijd feest aan tafel te zijn met Pasen. Organiseer eens een paaspicknick in een tof park: nodig je familie uit, organiseer jullie eigen paaseierenraap en geniet van elkaar! Benieuwd naar onze tips?

1. Zorg dat je de basics in voorraad hebt zodat je niet meer naar de winkel hoeft te hollen
Broodjes die je zelf in de oven kan steken, hartig beleg zoals kaas, hesp en gerookte zalm, koffie en/of thee, vers fruit en verse groenten. Maak leuke paasfiguurtjes van het verse fruit en/of de groentjes zodat de kinderen al helemaal in paassfeer komen...

2. Denk aan de gezondheid van je eters
Pasen staat tegenwoordig synoniem voor paaseieren dus er is sowieso een overdaad aan chocolade en suikers. Compenseer dat door voor gezonde alternatieven te zorgen zoals bijvoorbeeld vers fruit en groentjes op tafel, salade in een pot of een overheerlijke Quinoa Caprese. Maak op voorhand verse soep zoals bijvoorbeeld wortel-knolseldersoep en neem ze mee in een thermos.

Recept Wortel-knolseldersoep
1 eetlepel olijfolie, 1 ajuin, 4 wortelen, 1/4 knolselder, verse koriander, 1 liter groentebouillon, peper en zout

Zo maak je het:
Stoof de gesneden ui in de olie en voeg er de gesneden wortelen en knolselder bij. Laat enkele minuten stoven. Giet er de bouillon bij en laat 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout of met en werk af koriander. Mmmmmmm, overheerlijk!

3. Maak het extra feestelijk
Begin met een lekker glaasje cava en geef aan je kindjes bijvoorbeeld vers geperst fruitsap of Appletise of kinderchampagne. Een gezond hapje erbij maakt het extra feestelijk!

4. Zorg voor extra sfeer
Ga narcissen plukken en neem ze mee in een vaasje. Vul een lege eierdoos met lekkers en versier ze een beetje. En vergeet vooral niet om een een gezellig muziekje op te zetten door bijvoorbeeld deze Sunday Relax muziek op Deezer af te spelen. Voor de kids zorg je voor extra afleiding zoals een leuke puzzel of spelletje voor onderweg zodat ze een tijdje zoet zijn als de volwassenen te veel aan het praten zijn :-).

5. Geniet van elkaar
Maak het jezelf dus zo gemakkelijk mogelijk door eenvoudige receptjes op het dekentje te zetten zonder dat je hiervoor een hele voormiddag in je keuken hebt moeten staan. Geniet van je familie en van elkaar, want familiegeluk is het mooiste dat er bestaat!

TIP!
Geen zin om zelf aan de slag te gaan? In het Rivierenhof in Deurne kan je elke dag jouw mand vol lekkers reserveren en je daarna neer vleien op de leukste plekjes in het Rivierenhof! Alle redenen zijn goed om het leven langs de mooiste kant te nemen. Voor 15 euro per persoon verwennen de uitbaters van het kasteel Rivierenhof jou graag met een mand vol lekkers. Reserveer jouw picknickmand op T 0485 54 31 27 en geniet met volle teugen van het leven. Carpe diem!

Geen idee waar je kan gaan picknicken? In heel wat parken en provinciale domeinen mag je gaan picknicken. Binnenkort bezorgen wij jullie een overzicht van tofste picknickplekken in Vlaanderen, dus kom zeker nog eens terug!
 

Paasvakantie! 6 tips om ze te overleven

De ene vakantie is nog niet gedaan of de andere staat alweer voor de deur! Geen idee hoe je die (klein)kinderen weer twee weken kan bezighouden? Riebedebie geeft jullie alvast 6 tips om er een onvergetelijke paasvakantie van te maken:

1. Bilzen Mysteries
Van een supertoffe paasstunt gesproken! ‘Bilzen Mysteries’, het Europese lichtspektakel waarbij acteur Jan Decleir een tijdreis maakt in het Belgische kasteel Alden Biesen, zet Pasen op een zeer originele manier in: op zaterdag 15 april opent de topattractie de poorten van de betoverende kasteeltuin speciaal een half uurtje vroeger zodat kinderen na zonsondergang (vanaf 20u30) naar hartenlust kunnen zoeken naar... lichtgevende paaseieren. Als dat geen geweldige paastip is om de vakantie mee af te sluiten en pasen origineel te vieren?
De lichtgevende paaseierenzoektocht zelf is gratis bij aankoop van een ticket voor de nachtwandeling van ‘Bilzen Mysteries’. De paaseierenzoektocht zelf gaat door van 20u30 tot 21u. Vanaf 21u10 start de attractie ‘Bilzen Mysteries’.


2. Grootste versierde paasboom in Planckendael
Planckendael wil deze paasvakantie het wereldrecord grootste versierde paasboom ter wereld breken! Daarvoor hebben ze maar liefst 76.597 paaseieren nodig dus jouw hulp is welkom. Knutsel je eigen paasei en breng het naar Planckendael, zij hangen het voor je in de boom en dat elke dag van de paasvakantie!
www.planckendael.be


3. Slow Art Day in Mu.ZEE
Bezoek Mu.ZEE tijdens het Springtij-festival op zaterdag 8 april en laat je heel traag onderdompelen in de kunst van James Ensor, Léon Spilliaert en Frans Masereel. Enkele souffleurs fluisteren je leuke anekdotes en weetjes over de kunstwerken toe en inspireren je misschien om een eigen schets te maken bij een kunstwerk. Onze slow copycats nodigen creatievelingen van elke leeftijd uit om in hun potlood te kruipen. Een ideale activiteit om samen met je vrienden, kinderen, ouders en grootouders te beleven!
Meer info over het Springtij Festival vinden jullie hier

4.  Breng een bezoekje aan de grootste glijbaan ter wereld
Weldra opent het gloednieuwe attractiepark Comics Station en wel in het Centraal Station van Antwerpen. Om het park van een extra dosis opsmuk te voorzien, zal de hoogste indoor glijbaan ter wereld een attractie vormen. De Comics Twist is 22,5 meter hoog en bestaat uit drie spectaculaire glijbanen die op maat zijn ontworpen voor het park.
Hier vind je nog 9 andere leuke redenen waarom een bezoekje aan Comics Station een goed idee is!

5. Assisteer de huisbakker in het Bakkerijmuseum
In het Bakkerijmuseum in Veurne worden kinderen omgetoverd tot ware bakkers. Tijdens de workshop ‘Assisteer de huisbakker’ krijgen de kinderen een bakkersschort -en pet. Vervolgens demonstreert de bakker het maken van het deeg en gaan de kinderen zelf aan de slag. In een mum van tijd toveren ze de lekkerste koekjes uit hun bakkersmuts. Terwijl de koekjes bakken in de oven, trekken de kinderen met het gezin op verkenning door het museum. Nadien keert iedereen terug naar de bakkerij om de koekjes op te halen.
www.bakkerijmuseum.be

6. Start het pretparkseizoen in Bobbejaanland
Aan het begin van de paasvakantie start traditiegetrouw het pretparkseizoen, dus ook Bobbejaanland is weer helemaal klaar om jullie te ontvangen met tal van nieuwigheden, zoals onder andere een gloednieuwe speeltuin en restaurant! Wondergarden wordt een interactieve speeltuin in een nieuwe, groene zone in het park. Het klimgedeelte wordt volgens het park uniek in de Benelux en zal met een totale oppervlakte van bijna 500 vierkante meter een behoorlijk groot gebied beslaan dicth bij de ingang van het park. Jullie moesten al daar zijn!
Tickets en info: www.bobbejaanland.be