Ga op ontdekking!

10 redenen waarom Comics Station de moeite is om te bezoeken

Vanaf 9 april kan je in Antwerpen terecht voor een bezoek aan het Comics Station Antwerp, het allereerste thema- en belevingspark rond onze Belgische populaire stripfiguren. Wij geven je alvast 10 redenen waarom jullie zeker eens moeten langsgaan:

 

1. Comics Station Antwerp is uniek in zijn soort
Het is het allereerste indoor thema- en belevingspark in België en dat allemaal in een internationaal treinstation. De ‘Middenstatie’ - zoals de spoorwegkathedraal wel eens genoemd wordt - doet al sinds 1874 dienst als belangrijkste spoorwegstation van Antwerpen. Vanaf eind vorige eeuw tot 2007 werd het voormalige kopstation grondig opgefrist en omgevormd tot een eigentijds mobiliteits-knooppunt met een hypermoderne ontsluiting naar het Kievitplein. En nu wordt het nog mooier en aantrekkelijker dankzij de komst van het Comics Station.

2. Je zal je niet gauw vervelen in dit themapark
Met meer dan 60 activiteiten over 4 verdiepingen op een oppervlakte van meer dan 6000 m2 is er genoeg te beleven voor uren plezier voor de hele familie, vervelen is hier niet aan de orde.

3. Je maakt er kennis met de populairste Belgische stripfiguren
Het park is ingedeeld in meerdere gethematiseerde zones. Elke zone is voorbehouden voor een van 6 Belgische stripfiguren zoals Suske & Wiske, Lucky Luke, De Smurfen, Jommeke, De Kiekeboes en Urbanus en neemt je mee in de specifieke leefwereld van die figuren. Meer over de stripfiguren ontdek je hier.

4. Ga van de hoogste indoor glijbaan ter wereld 
Om het park van een extra dosis opsmuk te voorzien, zal de hoogste indoor glijbaan ter wereld een attractie vormen. De Comics Twist, een 22,5 meter hoog gevaarte, bestaat uit 3 spectaculaire glijbanen die op maat zijn ontworpen voor het Comics Station. Toegang tot de attractie zal standaard inbegrepen worden in het toegangsticket voor Comics Station Antwerp. Een aanrader van jewelste!

5.  Je krijgt een supercool polsbandje
Wat echt leuk en origineel is tijdens je bezoek aan het themapark, is dat je een supercool polsbandje krijgt waardoor de attracties weten hoe oud je bent en welke taal je spreekt. De attractie past zich aan aan je leeftijd en biedt zo voor elke bezoeker een unieke ervaring.

6. Er is een geheime zone
In het Comics Station is er een leeshoek, een creatieve corner, een theater en bioscoopzaal en... een geheime zevende zone waar we nu natuurlijk niet te veel over kunnen vertellen, aan jullie om zelf te gaan kijken…

7.  Het park wordt een echte hotspot in Antwerpen
In het park wordt het ruime restaurant Comics Kitchen en de themawinkel Comics shop geïntegreerd, die elke dag open zullen zijn, de perfecte ingrediënten om de volgende hotspot in Antwerpen te worden!

8. Comics Station is zo gemakkelijk bereikbaar
Het park is gevestigd in de stationshal Antwerpen Centraal dus je stapt zo van de trein naar het park. Door de centrale ligging en de onmiddellijke aanwezigheid van openbaar vervoer en honderden parkeerplaatsen, is Comics Station Antwerp voor iedereen vlot bereikbaar, zelfs vanuit Parijs of Amsterdam!

9. Bezoek de teletijdmachine
Altijd al willen weten hoe je naar de toekomst of terug in de tijd geflitst kan worden? Dankzij de echte teletijdmachine van professor Barabas uit Suske en Wiske kan je dit aan den lijve ondervinden.

10. Comics Station Antwerp staat garant voor uren plezier met de hele familie
Het park wil echt een unieke belevenis bieden aan het hele gezin: ouders, grootouders, kinderen en tieners... iedereen vindt zijn gading in de vele attracties, installaties en allerlei moderne en klassieke interactieve elementen die een (strip)verhaal tot leven brengen.

Voor meer info, surf naar www.comicsstation.be

 

Met Leuke Wereld-blogster Lobke naar het dinomuseum

Zijn de Diplodocussen, Stegosaurussen of Probrachylophosaurussen uitgestorven? Volgens onze Kobosaurus nog lang niet, hij speelt er dagelijks mee door zijn dinostaart aan te trekken en zich helemaal in te leven in zijn rol als sauriër. Hoog tijd om eens oog in oog te staan met een echte T-rex! In het Museum voor Natuurwetenschappen bijvoorbeeld, want daar komen dino’s tot leven…

Aan de ingang maken Kobosaurus en Fraukotops kennis met hun grote vriend de Tyrannosaurus Rex. Hun goesting om het museum binnen te gaan is groot…want daar ontdekken ze nog een T-rex, een Triceratops, een Diplodocus en nog meer soorten.

We bezoeken het museum op eigen houtje en vertrekken op spannende speurtocht doorheen de fantastische wereld van de dinosauriërs. Van archeoloogje spelen tot het juiste spoor volgen van de iguanodons naar de diplodocus, de tyrannosaurus en nog veel meer dino’s.

Waar komen wij vandaan?
Om die vraag eindelijk te kunnen beantwoorden, brengen we een bezoekje aan de Galerij van de Mens waar we kennismaken met de Sahelanthropus tot de Homo Sapiens, van embryo tot volwassene. In deze ruimte van het museum ontdekken we 7 miljoen jaar evolutie, de aanpassingen die geleid hebben tot de moderne mens, het menselijk lichaam en zijn werking, dankzij onder andere collecties fossielen, 3D-reconstructies en interactieve voorstellingen.

Conclusie? Dit Museum is een schitterende plaats om je kinderen in contact te brengen met echte dino’s, ze te laten verwonderen en de mens en de natuur en al haar facetten te laten ontdekken. Een toppertje voor groot en klein!

Leuk om weten! Organiseer een dino-verjaardagsfeestje in het museum en vier samen met je vrienden je verjaardag in onze Galerij van de Dinosauriërs en beleef zo een dag om nooit te vergeten.

Nog leuker om te weten! De collectie van het Museum voor Natuurwetenschappen breidt uit! Voor het eerst in meer dan 100 jaar krijgt het Museum de kans om een nieuw en authentiek dinoskelet tentoon te stellen. ‘Ben’, een plateosaurus van bijna 5 meter lang is bijna compleet.

Om duizenden bezoekers te kunnen verbluffen met deze unieke Plateosaurus, heeft het Museum hulp nodig. We zijn nog op zoek naar 25.000 euro voor de kosten van de tentoonstelling: montage van het skelet op een op maat gemaakt metalen frame, bouw van een podium, ontwikkelen van educatief materiaal… Daarom lanceren ze voor het eerst een crowdfundingscampagne, via het Brusselse platform www.growfunding.be.

Al vanaf 10 euro (‘Plateofriend’) kun je het project een duwtje in de rug geven. Alle deelnemers ontvangen een gepast souvenir. Het is een gelegenheid om een kind een geanimeerde dinodag met vriendjes cadeau te doen, of om een privérondleiding te krijgen achter de schermen in het paleontologisch laboratorium, of om Ben in vol ornaat te komen bekijken tijdens een VIP-avant-première.
Mochten we het einddoel niet halen, word je volledig terugbetaald. Doen jullie mee?

 

Praktisch

Museum voor Natuurwetenschappen
Vautierstraat 29
1000 Brussel

www.naturalsciences.be

Het Museum voor Natuurwetenschappen is vanuit het Station Brussel-Luxemburg, op 5 minuten bereikbaar – www.nmbs.be

Ook leuk! Neem samen met de kinderen eens de metro naar Brussel stad, een leuke beleving op zich!

Lijn 1 of 5 (MIVB), metrostation ‘Maalbeek’
Lijn 2 of 6 (MIVB), metrostation ‘Troon’

 

7 uitjes om optimaal van de lente te proeven

Vandaag begint de lente, een geweldig seizoen want de dagen worden langer en het zonnetje komt weer te voorschijn, ideaal om een uitstapje te plannen in het weekend. Wij serveren voor jullie alvast 7 x verse uitstapjes om de lente optimaal te vieren:

1. Het Arboretrum in Kalmthout
Terwijl de toverhazelaars en de sneeuwklokjes prachtig blijven doorbloeien, verschijnen er steeds meer traditionele voorjaarsbloeiers zoals speenkruid, madeliefjes en bolgewasjes. Op zonnige dagen openen ze meteen hun bloempjes en kleuren de bodem onder de bomen en de struiken in de tuin. De bijen komen er meteen op af…rara waar zijn we? In het Arboretrum van Kalmthout natuurlijk, een bomentuin waar planten groeien uit de hele wereld! Maar in de lente is deze tuin op zijn best! Je ziet overal bloesems en kerselaars en appelaars staan dan volop in bloei. Uitrusten doe je op één van de vele banken of op het terras van de cafetaria. Een ideale uitstap om de lente te vieren!


Fijn om weten: De arboretumtuin is elke dag open van 10 tot 17 uur.

Leuke tip: Noteer dit alvast in je agenda, want tijdens de paasvakantie is de tuin op z’n paasbest. De tuiniers hebben tussen de planten 99 kleurrijke afbeeldingen van paaseieren verstopt ... en één gouden ei! Doe mee met de paasspeurtocht en verzamel zoveel mogelijk eieren op je speurkaart. Neem een foto bij de schaapjes en de prentkaartmuur en zend je beste paasgroetjes vanuit de tuin. Wie zoekt die vindt, en wordt beloond met een chocolade verrassing.

Meer info: www.arboretumkalmthout.be


2. Royaal in ’t groen in Tervuren
Geen fijnere plek om de lente te vieren dan in het park van Tervuren, een historisch stukje natuur. Start je bezoek aan Tervuren in het toeristisch bezoekerscentrum, een interactief belevingscentrum waar Tervuren met zijn grote en kleine bezienswaardigheden wordt voorgesteld. Beleef het Zoniënwoud, een gedroomd wandel- en fietsgebied om in de lente te ontdekken. En ontdek er ook het Arboretum, een reis rond de wereld in 700 boomsoorten.

Fijn om weten: Doe samen de warandewandeling, deze wandeling door het park van Tervuren laat je kennis maken met prachtige natuur én een brok geschiedenis. Een gratis plan van de wandeling is verkrijgbaar in het toeristisch bezoekerscentrum.

Leuke tip:
Op Paaszondag vliegen de paasklokken over het park. Vanaf 14u kunnen kinderen tot zes jaar op zoek naar grote, kleine, bruine of witte eitjes. Ouders zijn uiteraard ook welkom! De wandelingen zijn twee kilometer lang en duren ongeveer een uurtje. Wacht niet te lang met inschrijven want het aantal deelnemers is beperkt!

Meer info: www.visittervuren.be

3. Wandelen of fietsen in Het Vinne
Geen betere activiteit om optimaal van de lente te proeven, is gaan wandelen of fietsen. In het Provinciedomein 'Het Vinne' kom je terecht op dé ideale plek om even tot rust te komen. Geniet van het bezoekerscentrum en van lange wandelingen langs het meer. Leer fauna en flora kennen, al dan niet onder begeleiding. Neem je fiets mee of huur een fiets, want Het Vinne ligt op tal van fiets- en wandelroutes, naast de stad Zoutleeuw.

Fijn om weten: Geniet dan even na in de Bistro terwijl de kinderen zich uitleven op de aangrenzende speeltuin.

Leuke tip: Maandag 10 april kan je deelnemen aan een Bloesemwandeling rond het Vinnemeer. Niet alleen fruitbomen staan in bloei in deze periode. Ook rond het Vinnemeer zijn bomen en struiken op hun mooist. Een gids begeleid de wandeling rond het meer en laat je de mooiste plekjes zien, ruiken, voelen en misschien ook proeven. De wandeling start op de binnenkoer van de Vinnehoeve.

Meer info: www.vlaamsbrabant.be

4. De duinen in
De Nachtegaal in De Panne aan zee is de perfecte uitvalsbasis voor een wandeling doorheen één van de duingebieden aan de Westkust. Aan de balie kan je terecht voor heel wat natuur- en streekinformatie en kan je verschillende rugzakjes met doe-opdrachten ontlenen. In de interactieve tentoonstelling maak je kennis met zee, strand en duin, de ontstaans- en bewoningsgeschiedenis van de kuststreek, de natuurgebieden aan de Westkust.

Fijn om weten: Voor de kleinste bezoekers is er alvast een op maat uitgewerkte kinderroute en een leuke piratenzoektocht.

Leuke tip: Doe op zaterdag 1 april mee aan ‘Lente in bomenland’, een wandeling waar je alles te weten komt van bomen. Woensdag 5 april kunnen kinderen dan weer meedoen aan een kinderyoga-activiteit in De Nachtegaal, yoga aan zee was nog nooit leuk!

Meer info over De Nachtegaal en de activiteiten, klik hier. 

5. Wandelen en insectenhuisjes bouwen in de Kesselse Heide
Wandelen in de Kesselse Heide is genieten van de rust en de prachtige omgeving.  Sinds 1996 is de Kesselse Heide, één van de weinige resten van de ooit zo uitgestrekte heidevlakten van het Kempens landschap,  een beschermd landschap.  Een stukje ongerepte natuur om te koesteren en om te ontdekken onder de eerste zonnestraaltjes.

Fijn om weten: Sportievelingen kunnen deelnemen aan de loopomloop Loopomloop Nijlen. Het bewegwijzerd parcours loopt ook over en rond de Kesselse Heide.

Leuke tip: Ga op zondag 26 maart samen insectenhuisjes bouwen. Een nest, een holletje of een korf. Elke diersoort verkiest een ander soort onderkomen. Wilde bijen zijn voortdurend op zoek naar een geschikte plaats om te nesten. Help jij de bijen mee onder dak? Je kan ze een handje toesteken door mee te bouwen aan bij-vriendelijke onderkomens. Vervolgens plaatsen ze die in de buurt van het onthaalgebouw. Wie wil kan ook een insectenhuisje maken om de bijen in eigen tuin of terras te herbergen.

Meer info over de insectenhuisjes bouwen, klik hier. 
Info over de Kesselse Heide, klik hier. 


6. Ontdek de Voerstreek in Limburg
Dat we in Vlaanderen best trots mogen zijn op onze natuurlijke pareltjes, één van die pareltjes om de lente te vieren is de Voerstreek in Limburg. Volgens ons en vele anderen en één van Vlaanderens best bewaarde geheimen waar je deze lente zeker eens naartoe moet trekken. De Voerstreek ligt op de grens met Nederland en Wallonië en de streek bestaat uit 6 kleine kerkdorpjes: Moelingen, ‘s-Gravenvoeren, Sint-Martens-Voeren, Sint-Pieters-Voeren, Teuven en Remersdaal. Samen vormen ze een bijzonder mooi golvend wandeldecor met dalen, rivieren, bossen, holle wegen en panoramische uitzichten waar het zalig is om te vertoeven!

Fijn om weten: Toerisme Voerstreek bracht onlangs een vernieuwde wandelkaart uit met enkele prachtige wandellussen doorheen het unieke landschap en langs de pittoreske vakwerkhuizen en kasteeldomeinen.

Leuke tip: De Voerstreek is een ideale streek om een lenteweekendje te plannen. Een overzicht van overnachtingen, eet-en drinkgelegenheden vind je hier.

Meer info: www.voerstreek.be

7. Proef van het Pajottenland met een Lambiek
In de Groene Gordel maak je kennis met het Pajottenland, een natuurgebied uitgestrekt over verschillende dorpjes en gehuchten heen. Weidse akkers, golvende graslanden, bossen, beekjes, panoramische uitzichten en pittoreske boerderijtjes vormen samen het 'Toscane van het noorden'. Je wandelt er op onverharde, uitgeholde plattelandswegen, en komt van tijd tot tijd een charmante molen of oud kapelletje tegen.

Fijn om weten: hier vind je een overzicht van verschillende wandelingen.

Leuke tip: Een ideale manier om het af te sluiten is een bezoekje aan het bezoekerscentrum ‘De Lambiek’ in Alsemberg om er te gaan proeven van het lambiekbier. Het bezoekerscentrum dompelt je onder in de smaken, geuren, geluiden en textuur van het lambiekbier, het bier van spontane gisting dat gebrouwen wordt volgens een eeuwenoude traditie.

Meer info: www.delambiek.be

Achter de schermen bij Toerisme Mechelen...

Wist je dat Mechelen een belangrijke politieke en economische rol speelde in de Bourgondische periode? Veel historische gebouwen getuigen hiervan. Hou je vast, want de lijst is lang: de Sint-Romboutskathedraal, de voormalige paleizen van Margareta van Oostenrijk en Margareta van York, het paleis van de Grote Raad... Je kan ze bezoeken met een gids, maar daarnaast kan je in Mechelen ook terecht voor veel andere leuke uitstappen waarvan je het bestaan misschien nog niet wist…

Wij gingen een kijkje nemen op het kantoor voor Toerisme en Uit in Mechelen waar we kennismaakten met Hilde Cortebeeck. "Ik ben gek op mijn job en onze stad,” zegt ze. “Toeristen komen bij ons informatie vragen die ze nog niet online vonden of toch liever op papier hebben zoals stadsplannetjes, uitgestippelde stadswandelingen. Om beurten zitten wij ook in onze Sint-Romboutstoren om de toeristen naar boven toe te laten en alle info te verschaffen!” Benieuwd naar haar 10 favoriete toeristische trekpleisters die je misschien nog niet kende?

1. Mijn absolute favoriet is onze Sint-Romboutstoren
Onze toren is 97.5 meter hoog en telt 538 treden omhoog en evenveel terug naar beneden.  Hij is UNESCO Werelderfgoed en is dus een beschermd monument.  Onderweg naar boven heb je 5 torenkamers waarin je onder andere de klokken van de 2 beiaards kan zien maar ook de beiaardkamer waarin ze de klokken bespelen.  Bovenop de Skywalk kan je tot aan het Atomium in Brussel kijken, en tot het Mas in Antwerpen. 

2) Dijlepad
Langsheen, of beter gezegd over een stuk van de binnendijle, loopt het Dijlepad.  Het houten pad dat gelijk loopt met het water geeft je meteen een gevoel  van rust middenin de stad.  Van aan de Kruidtuin tot aan de Vismarkt wandel je langs de mooie vernieuwde achtergevels van de oude huizen, samen met de eendjes. Met wat geluk kom je het bootje nog tegen onderweg.

3) Vrijbroekpark
In het Vrijbroekpark net aan de rand van de stad kan je herademen na een dagje vertoeven in de drukke binnenstad.  Er is een echte verkeerstuin voor de kleinere fietsertjes, verschillende sportvelden en je kan er naar hartenlust wandelen in de grote bloementuinen.  De rozentuin is tot ver buiten onze grenzen bekend!  Er is uiteraard ook een grote speeltuin.  Wist je trouwens dat hier in dit park de Barak van Bartel staat?

4) Het Grote Begijnhof
Het Grote Begijnhof is een doolhof aan kleine, gezellige straatjes.  Er is zeer weinig verkeer en daarom is het daar ook heel rustig om te wandelen. Het is geen typisch begijnhof zoals je het kent van elders.  Doordat het ook op de lijst staat van UNESCO werelderfgoed is er aan de huizen haast niets veranderd.   En dit begijnhof heeft ook nog altijd zijn brouwerij die nog steeds werkzaam is!
Let wel!  De mensen die hier wonen vinden het niet zo fijn dat je door de ramen binnenkijkt of zomaar overal binnenloopt in de tuinen.

5) De Nekker
In Sport- en recreatiepark De Nekker kan je terecht bij mooi weer of bij minder mooi weer. 
Tijdens de zomermaanden kan je aan het zandstrand spelen en in de zwemvijvers terecht voor een frisse duik.  Die duik kan je ook nemen in het binnenzwembad tijdens de minder mooie dagen.  De binnenspeeltuin is voor de jongsten, en voor diegenen die niet meer in de speeltuin mogen is er buiten de skateramp.  Je kan er ook gaan voetballen, lopen, tennissen, en nog veel meer!  En je honger kan je stillen in de cafetaria.

6) Het Mechels Broek
Naast het Nekkerpark ligt het Mechels Broek, een prachtig natuurgebied naast de Dijle.  In het bezoekerscentrum in Muizen kan je voor kinderen speurtochten uitlenen of tijdens vakanties deelnemen aan activiteiten.  Op andere dagen kan je van hieruit vertrekken voor verschillende wandeltochten. Op een 700 m van het bezoekerscentrum vind je een uitkijktoren.   Van hieruit kan je de Sint-Romboutstoren zien staan, maar heb je ook een prachtig zicht op het Nekkerpark en grote weiden met Gallowayrunderen en prachtige vogels.

7) Planckendael
Dierenpark Planckendael is vooral bekend geworden door zijn vele ooievaars.  Wij hebben al jaren een abonnement en gaan soms maar even uitwaaien na een drukke dag op school.  Op één dag wandel je door alle continenten.  Van Afrika tot in Amerika!  Bij de olifanten en de giraffen werden al verschillende kleintjes geboren, maar ook de zebra’s, de stokstaartjes, de neushoorns en de prachtige papegaaien zijn absoluut de moeite waard!  En uiteraard hoort een stop in de kinderboerderij er ook bij.  En als je op tijd komt mag je zelfs de pinguïns eten geven!

8) Technopolis
Vraag je je soms af hoe het zou zijn als je piloot was?  Of hoe het voelt om te wandelen op de maan? Ben je een wetenschapper in de dop?  Wil je graag eens in een labo proefjes uitvoeren?  Of kom je graag te weten hoe het menselijk lichaam werkt of hoe wolken worden gevormd?  Dan moet je hier zijn!  En het leuke is:  je mag écht overal aankomen!
Waar is dat?  In Technopolis, het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie.

9) Mechelen Kinderstad
Mechelen is de stad van en voor de kinderen en dus houden wij van spelen.  En liefst van al buiten.  Daarom zijn in onze stad 5 speelbossen en 69 speelpleintjes verstopt voor kleine kinderen en voor minder kleine kinderen. Die gaan van de 5 spelprikkels in de binnenstad, tot hele kleine hoekjes met een paar speeltoestellen tot grotere speeltuinen net over de Dijle.  Zo is er bijvoorbeeld  het Skatepark aan het Douaneplein voor de stoere tieners, en voor de avonturiers is er een klimmuur in het Caputsteenpark.  Een lijstje van de parken vind je op www.visitmechelen.be

10) Wintertuin
Een laatste plekje ligt niet in centrum Mechelen maar in Onze-Lieve-Vrouw-Waver.  Deze Art Nouveau Wintertuin behoorde ooit tot een internaat van de zusters Ursulinen.  Nu zijn de zuster allemaal in het klooster naast de school woonachtig.  De koepel met prachtige kleuren zit nu vast een school waar ze nog steeds netjes en streng in uniform lopen en waar je elk moment verwacht Harry Potter voorbij zien te vliegen.  Het ganse gebouw is beschermd intussen en de architect van de Wintertuin hebben ze nooit gevonden. Weetje: de wintertuin is ooit in zijn geheel van plaats verhuisd.  Hoe ze dat deden?  Dat moet je daar maar eens gaan bekijken!

Als extra tip wil ik graag nog meegeven dat je gerust langer dan één dag in Mechelen kan blijven.  Gezinnen met kinderen worden extra verwend in Mechelen Kinderstad!
Ooit al eens willen slapen in een kerk?  Of met zicht op de Brusselse Poort, de Leuvense Vaart en vlak bij het Vrijbroekpark?  Of liever in het kleinste hotel van de stad vlak aan de Hanswijkbasiliek? 

Neem gerust een kijkje op www.visitmechelen.be/gezinnen !

 

6 x leuke uitstappen waar je welkom bent met een baby

“Met een baby kan je niet meer buitenkomen!” Dat cliché willen we voorgoed uit de wereld helpen, want natuurlijk kan je wel fijne uitstappen maken met kleine baby’s, als je maar goed voorbereid bent en weet waar je naartoe kan. Wij zetten de 6 leukste uitstappen met een baby op een rij voor jullie:

1. Ga babyzwemmen bij S&R De Meerminnen
Een superleuke activiteit om met baby’s te doen, is gaan zwemmen. Bij S&R De Meerminnen is er een groot en lekker warm ondiep bad dat waterplezier biedt voor elke (b)engel. Baby’s, peuters en kleuters vinden er kleurrijke waterspelen die passen bij hun verbeelding en hun motoriek. Ook hun grotere broertjes en zusjes kunnen er terecht in een heuse waterspeeltuin met schommeldieren, een wip, spuitfietsen en volop glijplezier! Een must-visit voor elk gezin met een baby in huis.
www.sr-demeerminnen.be

2. Een dagje naar Plopsaland
Plopsaland zou Plopsaland niet zijn, mocht je er niet welkom zijn met een kleine baby. Beleef een dagje pretparkpret met het hele gezin. Is je baby al wat groter? Dan kan hij zeker mee kijken naar de geweldige shows. In sommige attracties kan hij/zij misschien al mee. Bovendien beschikken alle grotere restaurants over een magnetron om flesjes of babyvoeding op te warmen. Bij de toiletten zijn speciale babyrooms om je baby/kind te verschonen. Ben je op zoek naar een rustig plaatsje waar je je baby borstvoeding kan geven? Plopsa voorziet een rustige ruimte bij de EHBO-post voor jou. Hier vind je ook al het comfort dat je nodig hebt om je kind optimaal te kunnen verzorgen.
www.plopsaland.be

3. Bezoek recreatiedomein de Keiheuvel
Wil je er eens op uit trekken met het hele gezin? Terwijl de grotere kindjes zich uitleven en lekker ravotten in de omheinde speeltuin, kan jij als ouder samen met je baby lekker luieren of spelen op de ligweide of op een terrasje natuurlijk! De speeltuin staat boordevol eigentijdse speeltoestellen die voldoen aan de hoogste veiligheidseisen: een klautervliegtuig met kabelbaan, een gedurfd hindernissenparcours en een klimtouwenparadijs.
Is je kleinste kindje al wat groter? Dan is er ook een aangepast peuterhoekje. In de buurt van de speeltuin is er ook een fraaie kinderboerderij waar je je baby al kan laten kennismaken met de boerderijdiertjes.
www.keiheuvel.be

4. Een namiddagje naar Toverstad
Weet je wat leuk is aan Toverstad? Het bevat een enig sprookjesdorp waar de sprookjes echt tot leven komen van o.a. Roodkapje en de boze wolf, Assepoester, Klein Duimpje, Hans en Grietje, Sneeuwwitje, de Gelaarsde Kat, Doornroosje, Joepie de sprekende kabouter, Peter Pan, Pinnokio, Robin Hood, …ideaal voor de kleinste kindjes! In het park vind je naast de 15 sprookjeshuisjes en de diertjes een grote buitenspeeltuin met een go-cart circuit, een airtrampoline, een glijbaan met 6 banen tot 5,50m en een ballshoot area. Een droom voor grotere broers en zussen, maar ook kleine baby’s en peuters zijn hier welkom. In de prachtige buitenspeeltuin in wit zand kunnen kindjes vanaf 1 jaar spelen. Toverstad is bovendien volledig omheind zodat de kleinste kinderen niet weg kunnen.

Je vindt er ook een uniek mooi zonneterras met taverne waar je alles kan eten van kleine snack tot biefstuk, waar je rustig kan vertoeven met je baby of hem/haar eten geven terwijl de grotere kindjes spelen.
www.toverstad.be

5. Een dagje naar de dierentuin
Vanaf het ogenblik dat je baby kan zitten, kan je er mee naar de dierentuin. Een dagje naar de Zoo van Antwerpen is gratis voor je kleintjes tot 3 jaar en voor jezelf als ouder is een bezoek aan de dierentuin ook gewoon heel erg leuk. Alles wat je kindje die dag ziet maakt indruk en is heel leerrijk. Bovendien doet de ZOO van Antwerpen haar uiterste best om voor iedereen een prettig dagje uit te voorzien. Ze stippelden een route uit door heel de dierentuin die ook door kinderwagens gevolgd kan worden. En er zijn genoeg gelegenheden om je kleintje te verschonen of een hapje te gaan eten en je kleintje rustig eten te geven. Bovendien is er ook altijd heel wat babydierennieuws te ontdekken in de ZOO…
www.zooantwerpen.be

Nog meer dierentuinen bezoeken? Wij selecteerden hier de 5 bovenste beste dierenparken!

6. Maak een boswandeling
Een boswandeling is altijd een goed idee met een baby, hoe jong je baby ook is. Wandelen is het meest ideale uitstapje! Je baby haalt een frisse neus, doet vitamientjes op en kan zijn/haar oogjes niet geloven! Bomen, hondjes, opa’s, kindjes, eendjes…een boswandeling is een ware ontdekking voor een baby! Ook voor jezelf is dat fijn want je bent buiten en geniet van de natuur.
Een aanrader van jewelste zijn de bossen in het Nationaal Park Hoge Kempen, maar ook in andere provincies vind je bossen en groene parken.
www.nationaalparkhogekempen.be


Kennen jullie nog leuke plekken om te bezoeken met een baby? Laat ze ons zeker weten!

Zin in meer inspiratie om er op uit te trekken? Scroll eens door ons nieuwsarchief.

 

Riebedebie met Kelly Deriemaeker in haar Westhoek

Kelly Deriemaeker (36) kennen we als journaliste bij De Standaard Magazine en verschillende andere magazines, maar daarnaast blogt ze al jaren op Tales From The Crib. Daar deelt ze niet alleen persoonlijke verhalen over haar leven, maar vertegenwoordigt ze ook graag tips over wat er te beleven valt in haar streek rond Ieper. “Ik woon hier zo graag,” verklapt ze ons. “In de Westhoek is niet gigantisch veel te beleven, maar na een jarenlange zoektocht ben ik erin geslaagd om een heel lijstje met leuke uitstappen te verzamelen.” Benieuwd naar haar favoriete toeristische trekpleisters? 

1. Bezoekerscentrum Jules Destrooper
Een leuke plek die ik pas vorige zomer ontdekt heb. Als bezoeker word je er ondergedompeld in de rijke geschiedenis van de beroemde Jules Destrooper koekjes, maar je krijgt er ook heel wat uitleg en interessante weetjes over dit streekproduct. Aan het einde van je bezoek staat er een heerlijke degustatie op je te wachten waar je werkelijk alle koekjes mag proeven en helemaal löss kan gaan. Ik vind dit bezoekerscentrum een echte aanrader, terwijl heel veel mensen niet eens weten dat dit bestaat. Dus…als je niet weet wat te doen op een regenachtige dag, ga eens langs bij Jules Destrooper! 
Meer info: www.jules-destrooper.com

2. Dierenpark De Zonnegloed
Als er één dierenpark is waar je eens naartoe moet gaan, dan is het dit wel. Hier zitten meer dan 100 diersoorten in hun natuurlijke omgeving en dat is zo mooi om te zien. Het park wordt uitgebaat door een man die circusberen redt en dieren die het moeilijk hebben een plek geeft. Bovendien ligt het park in een prachtig stuk natuur waar het leuk is om te wandelen, waar kinderen kunnen ravotten en waar je kan genieten van een lekkere pannenkoek op het terras. Voor mij is de Zonnegloed een sympathiek park waar het heel fijn vertoeven is en waar een mooi verhaal aan vasthangt.
Meer info: www.dezonnegloed.be

3. Commandobunker onder de Kemmelberg 
Nog zo’n geheim plekje waar ik mensen die mijn streek komen bezoeken graag naartoe stuur. Sinds ik zelf kinderen heb, ben ik er nog niet geweest maar ik stapte er vroeger wel geregeld binnen. Wanneer je dit museum bezoekt, geloof je je ogen niet en lijkt het alsof je in een filmdecor bent terechtgekomen. Alles is er in zijn oorspronkelijke staat en werd perfect bewaard. Aan de hand van foto’s, filmbeelden, objecten zoals oude bakelieten telefoons, uniformen, … dompelt deze bunker je opnieuw onder in de oorlog. Ik weet niet of er nog plekken zijn in Vlaanderen waar je zoiets kan zien en beleven.
Meer info: www.klm-mra.be

4. Provinciaal bezoekerscentrum Palingbeek
In dit 250 ha grote natuurdomein kom ik al van kinds af aan. Toch heb ik het gevoel dat ik het nog altijd niet helemaal gezien heb omdat het er zo groot is! Het is de plaats in de streek waar je naartoe trekt als het gesneeuwd heeft om van een berg te sleeën of waar je gaat wandelen bij de eerste zonnestralen. Ik plantte hier als kind mijn eerste boom en ondertussen plantten we hier ook de geboorteboom van mijn zoontje Dexter. Deze plek haalt zoveel herinneringen op. Er hangt zoveel vast aan deze plek en ik kom er nog altijd even graag als vroeger. En ik heb de indruk dat steeds meer mensen uit de streek hun weg vinden naar dit domein. Maar goed ook, want onlangs is er een leuk bezoekerscentrum geopend waar je informatie kan krijgen en leuke activiteiten kan doen. Een aanrader van jewelste in onze streek! 
Meer info: www.west-vlaanderen.be


5. In Flanders Fields Museum
Het ‘In Flanders Fields Museum’ brengt het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog en ligt maar op 5 minuten wandelen van mijn deur. Als Ieperling mag ik er altijd gratis binnen, dus het gebeurt dat ik op een doordeweekse woensdagnamiddag door de stad loop en er gewoon even binnenspring met mijn zoontje. Elke keer opnieuw is hij verwonderd, dus het museum is zeker ook geschikt om te bezoeken met kleine kinderen. Ik ben ook fan van de mooie tentoonstellingen, het is zo’n uniek museum waar ze echt hun best hebben gedaan om het verhaal van de oorlog persoonlijk te vertellen.
Meer info: www.inflandersfields.be

6. Bellewaerde
Ook al ben ik niet zo’n pretparkmens, toch hebben we de laatste jaren al elk jaar een abonnement genomen. Waarom? Omdat het maar 5 minuten rijden is en het een leuk park is om met de kindjes naartoe te trekken. Wij gaan er soms maar tegen 16u naartoe om er dan in alle rust nog twee uurtjes te genieten. Bellewaerde is niet alleen een attractiepark maar ook een mooi dierenpark. Het is zo fijn om hier het weekend af te sluiten met een lekker ijsje!
Meer info: www.bellewaerde.be

7. Kinderbrouwerij
Een verborgen plekje in onze streek is de Kinderbrouwerij, gevestigd in de oude dorpsbrouwerij St.-Joris en een plek waar jong en oud het kind in zich naar boven kunnen laten komen. Bij goed weer worden er op de koer of in de weide gezinsvoorstellingen geprogrammeerd met muziek, toneel, dans, film, … Ze maken ook eigen producties en werken aan originele, speelse ontdekkingstochtjes op en rondom de site. Op de binnenkoer kan je je kinderen ook vrij laten spelen en ravotten met zelfgemaakt speelgoed terwijl jij als ouder kan genieten van een hapje en een drankje op het terras, het is dus ook een heel fijne plek voor ouders! 
Meer info: www.kinderbrouwerij.com