Ga op ontdekking!

5 tips voor een geweldige paaspicknick

Het hoeft niet altijd feest aan tafel te zijn met Pasen. Organiseer eens een paaspicknick in een tof park: nodig je familie uit, organiseer jullie eigen paaseierenraap en geniet van elkaar! Benieuwd naar onze tips?

1. Zorg dat je de basics in voorraad hebt zodat je niet meer naar de winkel hoeft te hollen
Broodjes die je zelf in de oven kan steken, hartig beleg zoals kaas, hesp en gerookte zalm, koffie en/of thee, vers fruit en verse groenten. Maak leuke paasfiguurtjes van het verse fruit en/of de groentjes zodat de kinderen al helemaal in paassfeer komen...

2. Denk aan de gezondheid van je eters
Pasen staat tegenwoordig synoniem voor paaseieren dus er is sowieso een overdaad aan chocolade en suikers. Compenseer dat door voor gezonde alternatieven te zorgen zoals bijvoorbeeld vers fruit en groentjes op tafel, salade in een pot of een overheerlijke Quinoa Caprese. Maak op voorhand verse soep zoals bijvoorbeeld wortel-knolseldersoep en neem ze mee in een thermos.

Recept Wortel-knolseldersoep
1 eetlepel olijfolie, 1 ajuin, 4 wortelen, 1/4 knolselder, verse koriander, 1 liter groentebouillon, peper en zout

Zo maak je het:
Stoof de gesneden ui in de olie en voeg er de gesneden wortelen en knolselder bij. Laat enkele minuten stoven. Giet er de bouillon bij en laat 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout of met en werk af koriander. Mmmmmmm, overheerlijk!

3. Maak het extra feestelijk
Begin met een lekker glaasje cava en geef aan je kindjes bijvoorbeeld vers geperst fruitsap of Appletise of kinderchampagne. Een gezond hapje erbij maakt het extra feestelijk!

4. Zorg voor extra sfeer
Ga narcissen plukken en neem ze mee in een vaasje. Vul een lege eierdoos met lekkers en versier ze een beetje. En vergeet vooral niet om een een gezellig muziekje op te zetten door bijvoorbeeld deze Sunday Relax muziek op Deezer af te spelen. Voor de kids zorg je voor extra afleiding zoals een leuke puzzel of spelletje voor onderweg zodat ze een tijdje zoet zijn als de volwassenen te veel aan het praten zijn :-).

5. Geniet van elkaar
Maak het jezelf dus zo gemakkelijk mogelijk door eenvoudige receptjes op het dekentje te zetten zonder dat je hiervoor een hele voormiddag in je keuken hebt moeten staan. Geniet van je familie en van elkaar, want familiegeluk is het mooiste dat er bestaat!

TIP!
Geen zin om zelf aan de slag te gaan? In het Rivierenhof in Deurne kan je elke dag jouw mand vol lekkers reserveren en je daarna neer vleien op de leukste plekjes in het Rivierenhof! Alle redenen zijn goed om het leven langs de mooiste kant te nemen. Voor 15 euro per persoon verwennen de uitbaters van het kasteel Rivierenhof jou graag met een mand vol lekkers. Reserveer jouw picknickmand op T 0485 54 31 27 en geniet met volle teugen van het leven. Carpe diem!

Geen idee waar je kan gaan picknicken? In heel wat parken en provinciale domeinen mag je gaan picknicken. Binnenkort bezorgen wij jullie een overzicht van tofste picknickplekken in Vlaanderen, dus kom zeker nog eens terug!