Ga op ontdekking!

5 x bovenste beste dierenparken

Vlaanderen kan er wat van, als het gaat om dierenparken. Zowel prachtige parken waar je niet alleen dieren kan bekijken of kennis kan maken met de onderwaterwereld als mooie dierentuinen waar unieke beestjes wonen. Wij zetten de vijf bovenste beste dierenparken op een rijtje (en dat was beestig moeilijk om te kiezen):

1. Olmense Zoo
Maar liefst 250 verschillende diersoorten, de een al wat hariger en luidruchtiger dan de ander, wonen allemaal in de exotische Antwerpse Kempen.  Maar een bezoek aan de Olmense Zoo is véél meer dan een dagje dieren kijken. Het is een zintuigprikkelende totaalervaring die verwondert, raakt en inspireert. Je leert niet alleen hoe de dieren in hun natuurlijke habitat leven, maar je speelt zelf een actieve en fascinerende rol in hun verhaal. In de Olmense Zoo zie je niet alleen met je eigen ogen hoe olifanten een modderbad nemen op de Afrikaanse savanne. Je voelt ook hoe de druppels water die van dat heerlijke tafereel opdwarrelen, tegen je gelaat plenzen. Je waant jezelf op expeditie als je vanaf de loopbrug tussen de kruinen van de bomen stilletjes observeert hoe wolven en beren samenleven. En je voelt je betoverd en verwonderd wanneer de meest kleurrijke vogels vlak voor je neus voorbij vliegen in een exotische plantentuin. De Olmense Zoo wil je niet alleen leren hoe exotische dieren leven. We willen het jou zelf laten ervaren met al je zintuigen. Jou raken, inspireren en bij je nekvel grijpen.
www.olmensezoo.be

2. Planckendael
Eén van de mooiste dierenparken van ons land, is ongetwijfeld Planckendael bij Mechelen. Je wandelt je van het ene continent naar het andere. Klepperende ooievaars? Kenmerkend voor Europa. In Azië vertedert olifantje Qiyo, de zus van Kai-Mook, samen met de ganse olifantenfamilie. Voeder in de serre de kleurrijke lori’s of kwetterende papegaaitjes zelf! Of ga langs bij neushoorntje Qabid. De savanne in Afrika herbergt giraffen, antilopen en loopvogels. Welkom op de veranda van de lemuren, dicht bij de moormaki’s en ringstaartjes. Betoverend! In Amerika wandel je samen met de pinguïns over hun promenade en in Australië ruikt de koala overheerlijk. Deze wereld biedt je zoveel méér dan een dag boordevol plezier, op nog geen 20 min. van Brussel.

Planckendael brengt je echt dichter bij de dieren.
www.planckendael.be

3. De Zonnegloed
In dit dierenpark ontmoet je meer dan 100 diersoorten in een natuurlijke omgeving: van kleine schattige stokstaartjes tot de bruine beren. Je komt oog in oog te staan met dieren uit alle delen van de wereld. De zonnegloed ligt midden in een prachtig stukje natuur en de dierenverblijven zijn omringd door veel groen. Overal zijn bankjes of picknickplaatsen waar je kan ontspannen en genieten. Ook leuk om te weten, dierenverzorgers vertellen beestig leuke verhalen over de dieren tijdens de voedervoorstellingen en er zijn verschillende doe-opdrachten. Voor de kleinsten is er de kinderboerderijvergeet zeker de boeiende speurtochten niet!

je kan ook even genieten van een hapje en een drankje op het terras dichtbij de speelpleinen ( zowel binnen als buiten) waar de kinderen naar hartenlust kunnen
ravotten.
www.dezonnegloed.be


4. Sea Life
Gek op dieren van de onderwaterwereld? Trek dan naar het Sea Life centrum in Blankenberge waar je een boeiende ontdekkingsreis langs de Amazonerivier doorheen onze zeeën en oceanen kan maken. Meer dan 50 aquaria tonen de mysterieuze onderwaterwereld: van spectaculaire haaien in de haaientunnel, beruchte piranha’s tot het nationaal kweekprogramma voor zeepaardjes. Je staat oog in oog met de grootste spinkrabben ter wereld. Met meer dan 2500 dieren biedt Sea Life een prachtige staalkaart van de 7 wereldzeeën. Het Sea Life centrum geniet ook internationale bekendheid voor de opvang van aangespoelde zeehonden. In de zeehondenkliniek en de bijhorende quarantaines worden deze dieren al 15 jaar opgevangen en verzorgd, om daarna opnieuw in zee te worden vrijgelaten. In de zeehondenacademie kan je leren hoe deze dieren worden opgevangen en geholpen. In het grote buitengedeelte maak je bovendien kennis met knotsgekke Humboldt pinguïns, speelse otters en imposante zeeleeuwen. Een must-visit voor elke onderwaterwereldliefhebber!
www.sealife.be


5. Zoo van Antwerpen
Last but not least is de Antwerpse Zoo, een van de oudste en beroemdste dierentuinen in Europa. Trek voor een bezoek een halve dag uit, want er is voldoende te zien en te beleven. Pinguïns in Vriesland, olifanten en giraffen in een unieke Egyptische tempel en nijlpaarden in de roze villa: je kan hier meer dan 950 soorten en ruim 5.000 dieren bewonderen. Bovendien heeft de Antwerpse Zoo een internationale reputatie door haar medewerking aan kweekprogramma’s voor bedreigde diersoorten zoals de bonobo en de okapi. De mooie karaktervolle gebouwen en tuin van de dierentuin zijn beschermd als monument. De dierentuin een oase van rust in het hartje van de stad, net naast het Centraal Station, je kan er dus gemakkelijk met de trein naartoe!
www.zooantwerpen.be