Ga op ontdekking!

Hoera voor deze 6 Hasseltse hotspots

Dat Hasselt alles heeft wat een stad moet hebben, heeft onze redactrice aan den lijve ondervonden. Als Hasselt-lover ontdekte ze op wandelafstand gezellige terrasjes, kunstgalerijen, boeiende musea, natuurlijke plekjes maar ook leuke winkeltjes en lekkere adresjes. Benieuwd welke 6 Hasseltse must-visits zij voor jullie selecteerde?

1. Feest mee in de Japanse tuin
Met zijn 2,5 ha is deze tuin de plek bij uitstek om even te mogen proeven van de prachtige Japanse cultuur. En nog beter, volgend jaar bestaat deze wonderbaarlijke plaats al 25 jaar. Dat vieren ze met het Yokoso Festival!

Fijn om weten!
Naar aanleiding van 25 jaar Japanse tuin Hasselt en het daaraan gekoppelde Yokoso- festival hebben kinderen en jongeren van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, afdeling animatiefilm, gewerkt rond het thema 'Japan’. Ze hebben zich laten inspireren door de Japanse theeceremonie of 'chado'. Een must-see volgens ons!Alle informatie vind je op www.yokosofestival.be

2. Bezoek het Modemuseum Hasselt
Het Modemuseum is altijd een bezoekje waar wanneer je in Hasselt bent. Maar nu hebben wij toch een echte aanrader voor jullie, want nog tot 27 augustus 2017 brengt het MoMu hommage aan de Hermès-collecties van Martin Margiela en worden er ook verbanden gelegd met zijn eigen label Maison Martin Margiela. Baanbrekende deconstructie en tijdloze luxe, of de twee werelden van de Belgische ontwerper Martin Margiela, vormen het uitgangspunt van de expo ‘Margiela, de Hermès jaren’.
Je kan kiezen voor een vrij bezoek of een rondleiding met een MoMu-gids. Voor een vrij bezoek koop je een standaard ticket in de webshop of aan de kassa in het museum. 
Alle informatie vind je op www.momu.be

3. Ontdek Hasselt in vogelperspectief
In Het Stadsmus ontdek je de straten van Hasselt met zijn beroemde inwoners en zelfs één mysterieuze burger die eenmaal om de zeven jaar het daglicht ziet. Je verneemt waarom Hasselaren niet wakker liggen van 1302 of 1830. Je loopt mee in een processie met mystieke verhalen. Kleurrijke art nouveau-keramiek en Hasselts zilver tonen je de rijkdom van de stad. Het museum bevindt zich in een prachtig gerestaureerd gebouw met delen uit de 17de en 19de eeuw.
Alle informatie vind je op www.hetstadsmus.be

4. Ga jenever proeven
Wanneer je in de Stad van de Smaak bent, moet je zeker eens passeren langs het Jenevermuseum. Al meer dan 500 jaar spelen stokers met ingrediënten en technieken, op zoek naar de perfecte variant van jenever. Naast de traditionele graanjenevers zijn er ook fruit- en creamjenevers. Tegenwoordig wordt jenever zelfs gebruikt in cocktails. Maar hoe bewaar, schenk en degusteer je jenever? Wat is jouw favoriete smaak? En wat is het verschil tussen jenever en gin? In het Jenevermuseum kom je te weten waarom jenever “jenever” heet. Waarom het door niemand in het bijzonder werd uitgevonden. En op welke manier het de geschiedenis heeft bepaald. Neem alles wat je geleerd hebt mee naar het proeflokaal voor een proef op de som. Vanaf nu drink je je borrel met kennis van smaken…
Alle informatie vind je op www.jenevermuseum.be

5. Ga shoppen of inspiratie opdoen bij Paplou
Als er één winkeltje is waar je zeker eens moet passeren wanneer je in Hasselt bent, dan is het Paplou! Paplou is namelijk dé winkel in Hasselt voor wie houdt van vintage en retro met een groot aanbod aan leuke accessoires, originele kledij maar ook speelgoed voor kinderen. Een gezellige winkel waar het gewoon leuk is om urenlang in rond te slenteren. Een bezoekje waard dus!
Alle informatie vind je op www.paplou.be

6. Soep slurpen bij Zuppa
Je moet ze zelf gaan proeven om het te geloven, maar de soepjes bij Zuppa zijn echt overheerlijk! Je kan er genieten van een grote of kleine soep op maat van goesting of honger. Dagelijks bereiden ze er een zestal verse soepen met aparte smaken in een ruimere variatie. Bij elke soep hoort ook ovenvers brood, boter en een appeltje achteraf. Zuppa heeft zowel een suggestiemenu als een menukaart, alles aan betaalbare prijzen! Een ideale plek om even een hongertje te stillen, mmmmmm!
Alle informatie vind je op www.zuppasoupbar.be