Ga op ontdekking!

Paasvakantie! 6 tips om ze te overleven

De ene vakantie is nog niet gedaan of de andere staat alweer voor de deur! Geen idee hoe je die (klein)kinderen weer twee weken kan bezighouden? Riebedebie geeft jullie alvast 6 tips om er een onvergetelijke paasvakantie van te maken:

1. Bilzen Mysteries
Van een supertoffe paasstunt gesproken! ‘Bilzen Mysteries’, het Europese lichtspektakel waarbij acteur Jan Decleir een tijdreis maakt in het Belgische kasteel Alden Biesen, zet Pasen op een zeer originele manier in: op zaterdag 15 april opent de topattractie de poorten van de betoverende kasteeltuin speciaal een half uurtje vroeger zodat kinderen na zonsondergang (vanaf 20u30) naar hartenlust kunnen zoeken naar... lichtgevende paaseieren. Als dat geen geweldige paastip is om de vakantie mee af te sluiten en pasen origineel te vieren?
De lichtgevende paaseierenzoektocht zelf is gratis bij aankoop van een ticket voor de nachtwandeling van ‘Bilzen Mysteries’. De paaseierenzoektocht zelf gaat door van 20u30 tot 21u. Vanaf 21u10 start de attractie ‘Bilzen Mysteries’.


2. Grootste versierde paasboom in Planckendael
Planckendael wil deze paasvakantie het wereldrecord grootste versierde paasboom ter wereld breken! Daarvoor hebben ze maar liefst 76.597 paaseieren nodig dus jouw hulp is welkom. Knutsel je eigen paasei en breng het naar Planckendael, zij hangen het voor je in de boom en dat elke dag van de paasvakantie!
www.planckendael.be


3. Slow Art Day in Mu.ZEE
Bezoek Mu.ZEE tijdens het Springtij-festival op zaterdag 8 april en laat je heel traag onderdompelen in de kunst van James Ensor, Léon Spilliaert en Frans Masereel. Enkele souffleurs fluisteren je leuke anekdotes en weetjes over de kunstwerken toe en inspireren je misschien om een eigen schets te maken bij een kunstwerk. Onze slow copycats nodigen creatievelingen van elke leeftijd uit om in hun potlood te kruipen. Een ideale activiteit om samen met je vrienden, kinderen, ouders en grootouders te beleven!
Meer info over het Springtij Festival vinden jullie hier

4.  Breng een bezoekje aan de grootste glijbaan ter wereld
Weldra opent het gloednieuwe attractiepark Comics Station en wel in het Centraal Station van Antwerpen. Om het park van een extra dosis opsmuk te voorzien, zal de hoogste indoor glijbaan ter wereld een attractie vormen. De Comics Twist is 22,5 meter hoog en bestaat uit drie spectaculaire glijbanen die op maat zijn ontworpen voor het park.
Hier vind je nog 9 andere leuke redenen waarom een bezoekje aan Comics Station een goed idee is!

5. Assisteer de huisbakker in het Bakkerijmuseum
In het Bakkerijmuseum in Veurne worden kinderen omgetoverd tot ware bakkers. Tijdens de workshop ‘Assisteer de huisbakker’ krijgen de kinderen een bakkersschort -en pet. Vervolgens demonstreert de bakker het maken van het deeg en gaan de kinderen zelf aan de slag. In een mum van tijd toveren ze de lekkerste koekjes uit hun bakkersmuts. Terwijl de koekjes bakken in de oven, trekken de kinderen met het gezin op verkenning door het museum. Nadien keert iedereen terug naar de bakkerij om de koekjes op te halen.
www.bakkerijmuseum.be

6. Start het pretparkseizoen in Bobbejaanland
Aan het begin van de paasvakantie start traditiegetrouw het pretparkseizoen, dus ook Bobbejaanland is weer helemaal klaar om jullie te ontvangen met tal van nieuwigheden, zoals onder andere een gloednieuwe speeltuin en restaurant! Wondergarden wordt een interactieve speeltuin in een nieuwe, groene zone in het park. Het klimgedeelte wordt volgens het park uniek in de Benelux en zal met een totale oppervlakte van bijna 500 vierkante meter een behoorlijk groot gebied beslaan dicth bij de ingang van het park. Jullie moesten al daar zijn!
Tickets en info: www.bobbejaanland.be