Ga op ontdekking!

Vers van de Riebedebie pers

Waar moet je zeker zijn deze maand? Welk nieuws uit de toeristische sector mag je absoluut niet missen? Wij helpen jullie graag en schotelen jullie vanaf nu elke maand verse Riebedebiekost voor!

1. Vertelfestival in de Landcommanderij te Alden Biesen
Als de lente begint te kriebelen en we de zwaluwen terug in het land zien, draaien de voorbereidingen van het Internationaal Vertelfestival te Alden Biesen op volle toeren. Het programma voor de dag- en avondscholen is al lang volgeboekt, maar voor jullie hebben ze uiteraard het Vertelweekend samengesteld. Nieuwsgierig? Kom luisteren op vrijdag 21, zaterdag 22 of zondag 23 april. Het Internationaal Vertelfestival brengt verteltheater met een mix aan verhalen voor jong en oud en dit zowel in je moedertaal als in het Frans, Engels of Duits. Laat je verrassen en kom op verhaal in de Landcommanderij!
Alle info vind je hier.

2. Snuif gratis erfgoed op in Raversyde
Op Erfgoeddag zijn de musea van Raversyde, ATLANTIKWALL en ANNO 1465 traditiegetrouw gratis toegankelijk! Er zijn rondleidingen op 23/04 om 10u30, 13u30 en 16u00. Inschrijven is aangewezen via info@raversyde.be of telefonisch 059 70 22 85 Het WO2-gedeelte van de Atlantikwall is doorlopend open van 10u tot 18u. Fijn om weten: De vaste collectie is GRATIS te bezoeken en dit los van de Erfgoeddagactiviteit.
Alle info vind je hier.

3. Ga naar ‘Het Leen’ tijdens Week van de Provinciedomeinen
De tweede week van de paasvakantie is uitgeroepen tot de 'Week van de Provinciedomeinen'.

Net als de andere Vlaamse provincies zet ook Oost- Vlaanderen in de week van 8 tot 16 april de deuren van haar domeinen nog iets verder open dan anders. 

In alle Oost-Vlaamse provinciale domeinen ben je welkom voor tal van activiteiten. Dit staat op het programma in Het Leen:
dinsdag 11 april, 14-18 uur: demonstratie 'bushcraft'
woensdag 12 april, 14-17 uur: huifkarritten (ong. 30 min)
donderdag 13 april, 14-17 uur: op zoek naar 'bodemhelden'
vrijdag 14 april, 19.30-21.30 uur: avondwandeling en sterren waarnemen (op inschrijven)

4. Pril pinguïngezinsgeluk in Sea Life Blankenberge
Afgelopen week op 4 april werd de eerste pinguïnbaby van het jaar geboren in SEA LIFE Blankenberge. Ditmaal zijn het opnieuw Markie en Usher die vol fierheid voor hun kuiken zorgen. Het is voor hen al de 12e keer dat ze trotse ouders worden. De dierenverzorgers zijn alvast blij met het succes van het kweekprogramma, zodat er een mooie reserve kan aangelegd worden voor wanneer de Humboldt pinguïn (een bedreigde diersoort) zou uitsterven. Het bezoeken van de babypinguïn is nog niet mogelijk, maar je kan natuurlijk wel zo een bezoekje brengen aan SEA LIFE Blankenberge. Alle info vind je op www.sealife.be

5. Iets om naar uit te kijken: de Playmobil-expo ‘Idesbald leeft’
850 jaar geleden - in 1167 - begon de herdenking van abt Idesbald. Zes historische scenes in Playmobil laten zien hoe die herdenking groeide binnen de Vlaamse/Noord-Franse kuststreek. Zo veel speelgoedmannetjes zag je vast nog nooit bij elkaar! De monniken schreven na zijn dood verschillende mirakelen aan Idesbald toe. In 1894 verklaarde de paus hem zalig en en de badplaats Zeepanne-Baden kreeg de naam ‘Sint-Idesbald’. Vandaag hebben vissers ook nog steeds een afbeelding van hun beschermer op hun schip om het te behoeden van ongelukken.
Fijn om weten: een bezoek aan de expo is inbegrepen in je museumticket.
De expo is te bezichtigen vanaf zaterdag 17 juni 2017 tot zondag 10 september 2017
Alle info vind je hier.

6. Joke Hermsen in het Kasteel van Gaasbeek
Ben je op zoek naar vertraging, inspiratie of creativiteit? Joke Hermsen ging in het Kasteel van Gaasbeek op zoek naar Kairos, de speelse kleinzoon van de Griekse god Chronos. Haar zoektocht resulteerde in de fascinerende tentoonstelling Kairos Castle. De kunst van het juiste ogenblik met werk van Maarten Baas, David Claerbout, Antony Gormley, Rebecca Horn, Sofie Muller, Hans Op de Beeck, Pipilotti Rist, Georgia Russell, Anri Sala en vele anderen. Ga hier zeker eens kijken naar de agenda met hun lenteprogramma.


Jullie nog vers nieuws aan het lijstje toe te voegen? Laat het ons zeker weten via onze Facebookpagina!