Ga op ontdekking!

Zelfgemaakt: zo maak je een originele strandbal voor onderweg

Een bal is fantastisch speelgoed voor kleine en grote kinderen. Omdat je deze bal oneindig vaak kunt opblazen en leeg laten lopen, neem je hem zo mee tijdens je volgende uitstap! Samen met naaiblogster Griet De Smedt, mama van de tweelingzussen Emma en Mona, maakten we deze leuke bal. Griet naait, fotografeert en geniet van he leven, heeft twee boeken op haar naam staan en maakt jullie graag blij met gratis patronen en handleidingen.


Wat heb je nodig?

  • Het patroon kan je hier downloaden (daar vind je trouwens ook een leuke handleiding om deze bal te maken met een ballon)
  • Strandbal
  • Restjes stof
  • Restje boordstof
  • Garen en een naald


Zo ga je te werk

Knip het patroondeel 6x uit de restjes niet-rekbare stof. Je knipt ongeveer 1 centimeter rondom het patroon. Dit is straks je naad. De strandbal zal straks aardig wat druk op de stof zetten, dus de stof moet niet te dun zijn. Knip ook een rondje uit een stukje boordstof.

Naai de patroondelen aan elkaar op 1 centimeter afstand van de rand. De afgeknotte punt naai je niet. Wanneer alle delen aan elkaar genaaid zijn, kun je de bal binnenstebuiten draaien door het gat dat open is gebleven bij de afgeknotte punten.

Werk af met het stukje boordstof zoals afgebeeld op de foto. Werk de rand af. Dat kan vast ook wel met een stuk biais.

Stop de strandbal in de hoes en blaas tot je blauw ziet. En dan kan je spelen in stijl. En wassen en strijken J.


Meer handleidingen en gratis patronen vind je op de blog van Griet: www.emmaenmona.blogspot.be